Gustul pentru lectura – cartile pentru copii

Gustul pentru lectura - cartile pentru copii

Cartile pentru copii sunt cea mai ampla resursa pentru dezvoltarea armonioasa din punct de vedere intelectual a acestora. Cartile nu inseamna doar povesti cu zane si printi ce castiga lupte in fata raului, cartile pentru copii inseamna mai mult de atat.

Mai intai, trebuie mentionat faptul ca un numar mare de carti lecturate inseamna o cultura generala ampla si foarte bine dezvoltata. Aceasta mica placere a vietii poate fi critica in dezvoltarea armonioasa a celor mici.

O poveste pe zi va contribui mai mult decat crezi la cunostiintele copilului tau!

Apoi, este evident faptul ca lecturarea cartilor pentru copii ii va face pe acestia sa isi dezvolte limbajul si mai tarziu chiar si o exprimare corecta si fluenta. Stim cu totii ca cititul imbogateste vocabularul si mai ales la o varsta frageda cand creierul retine atat de multe informatii.

Cartile pentru copii sunt un instrument ce contribuie la dezvoltarea imaginatiei si creativitatii celui mic.Lecturile le vor permite copiilor sa evadeze din realitatea inconjuratoare si sa se bucure de lumi noi, cu personaje interesante ce sunt doar la o pagina distanta.

Cartile sunt o lume cuprinsa intre doua coperti ce poate fi foarte usor de patruns.

Chiar daca cei mici nu stiu inca notiunea de stres, cartile pot fi totusi o sursa de relaxare pentru acestia. Lectura este remediul perfect pentru oricine, indiferent de varsta. De asemenea, cartile tin departe plictiseala si reimprospateaza mintile copiilor. De multe ori ii auzim pe acestia ca se plictisesc si nu mai stiu ce sa faca, asa ca lectura unei carti este ideala in acest caz!

Citeste cartile care iti plac, invata-l si pe cel mic sa faca acelasi lucru si vei vedea rezultate uimitoare in timp. Lectura este constructiva, iar cartile pentru copii sunt primele caramizi ce trebuie asezate in aceasta constructie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *