Despre păcat

Despre păcat
Păcatul constă în încălcarea legilor lui Dumnezeu. Păcatul provoacă o ruptură între om și Dumnezeu. Păcatul este o piedică în procesul mântuirii. Primul păcat este păcatul îngerilor: mândria care ia determinat pe unii dintre îngeri să se răzvrătească împotriva lui Dumnezeu. Prin madrie îngerii se trasnforma în demoni. Căderea îngerilor este totală. Îngerii căzuți nu mai pot reveni. Ei au făcut un efort ca să devină răi. Omul trebuie să facă eforturi pentru a face bine și pentru a fi considerați buni.
Demonii erau invidioși pe starea de fericire a primilor oameni și i-au ispitit să încalce legile lui Dumnezeu. Păcatul neascultării este acel păcat strămoșesc și se transmite din generație în generație, el este foarte grav pentru că primii oameni au fost alungați din Rai și au căzut în păcate din ce în ce mai mari.
Oamenii au văzut în păcate grele și nu mai aveau puterea să iasă din acea stare. Dumnezeu din iubire de oameni L-a trimis pe Fiul sau că să-i scoate pe oameni din robia păcatului. Mântuitorul s-a jertfit și a oferit Bisericii harul divin. Creștinul se poate curați de păcate rpin împărtășire.
Sunt 2 categorii de păcate: capitale, contra Sfântul Dush și strigătoare la cer.
Această este lecția de la religie, dar nu este scrisă moț-a-moț din caiet, ci este așa cum am înțeles eu această lecție. Este un mod constructiv de a învăța și cred că o să aplic mai des această practică. Sper să vă placă și vouă și să aveți ceva de învățat din asta.

One thought on “Despre păcat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *