Cercetătorii danezii au făcut recent un studiu în urma căruia au ajuns la concluzia că teoria conform căreia berea cauzează obezitatea abdominală, este falsă. După mai multe studii, cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au declarat, potrivit revistei Nutrition Reviews că un consum moderat de bere nu poate cauza apariția burții.
În cadrul acestei cercetări, oamenii de știință danezi au examinat comportamentul a nu mai puțin de 620.000 de persoane, fiind examinate 35 de studii observaționale. De asemenea au fost făcute și experimente pe seama a 500 de subiecți, aceste experimente stând la baza a 12 studii ulterioare. Cercetările s-au desfășurat însă cu mare dificultate fiindcă a fost foarte greu să se facă diferența între obezitatea generală și cea abdominală. Pentru a diferenția cele două tipuri de obezitate, cercetătorii au fost nevoiți să calculeze indicele de masă corporală și să îl compare cu circumferința talei. Astfel, în cazul obezității abdominale, s-a remarcat că circumferința taliei nu e spre proporțională cu indicele de masă corporală.
După cercetările efectuate de danezi s-a ajuns la concluzia că un consum moderat de bere nu dăunează deloc organismului. Ba chiar, dimpotrivă, s-a constatat că berea poate fi sănătoasă pentru organism atât timp cât este consumată cu măsură. Oricum, nicio legătură între obezitatea abdominală și consumul de bere. De menționat că în timpul acestui studiu au fost examinate și femeile, nu doar bărbații. Însă în ceea ce privește sexul frumos, cercetătorii nu au putut ajunge la o concluzie clară fiindcă rezultatele au fost neconcludente deoarece femeile consumă, de regulă, puțină bere.
Asa ca, acum ca mitul “burtii de bere” a fost desfiintat, nu trebuie sa va mai faceti griji de kilograme atunci cand savurati cate o halba de bere. Totusi, nu ar fi rau sa va aduceti aminte ca se recomanda un consum moderat si nu in exces.