Rețete de macaroons franțuzești colorați și delicați

Rețete de macaroons franțuzești colorați și delicați

e-ai gândit vreodată să încerci să faci acasă acele dulciuri franțuzești rafinate și colorate, numite macaroons? Aceste mici capodopere sunt mult mai mult decât simple prăjituri. Ele sunt simbolul eleganței și rafinamentului în arta patiseriei. În articolul de astăzi, îți vom arăta pas cu pas cum să prepari rețete de macaroons franțuzești colorați și delicați, care îți vor impresiona cu siguranță invitații.

Cum să pregătești macaroons franțuzești colorați și delicați

Ingredientele cheie

În primul rând, pentru rețetele de macaroons franțuzești colorați și delicați, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 150g de pudră de migdale
  • 150g de zahăr pudră
  • 110g de albușuri de ou (aproximativ 3 ouă)
  • 30g de zahăr granulat
  • Colorant alimentar în gel (după preferință)
  • 150g de zahăr tos
  • 35g de apă
  • 150g de unt moale

Pregătirea bazei

Începe prin a mixa pudra de migdale cu zahărul pudră într-un blender, până obții un amestec fin. Apoi, trece-l printr-o sită fină. Într-un bol, bate jumătate din albușurile de ou cu zahărul granulat, până se formează o spumă fermă. Adaugă colorantul alimentar în gel și mixează bine.

Macaronage

Aceasta este etapa unde îți vei pune la încercare abilitățile de patiser. Adaugă restul de albușuri de ou peste amestecul de migdale și zahăr pudră, și încorporează-le ușor, fără a mixa prea mult. Apoi, adaugă treptat spuma de albușuri și amestecă delicat, cu mișcări de jos în sus, până când obții o compoziție lisa și lucioasă.

Umplutura perfectă pentru macaroons

Prepararea Ganache-ului

Pentru a face umplutura, pune zahărul tos și apa într-o cratiță și lasă-le la foc mediu până se formează un sirop. În paralel, încălzește jumătate din cantitatea de unt într-un alt vas. Când siropul atinge 118°C, începe să bați restul de albușuri de ou într-un bol separat, până se formează o spumă. Adaugă siropul încet, continuând să mixezi, până când se răcește și formează o bezea fermă. În final, adaugă untul încălzit și restul de unt moale, mixând până devine o cremă fină.

Asamblarea Macaroons

Cu ajutorul unui pos, umple jumătate din cojile de macaroons cu ganache. Apoi, acoperă cu cealaltă jumătate de coajă, presând ușor pentru a le lipi.

Finisarea

Pentru a obține macaroons franțuzești colorați și delicați, lasă-i la frigider pentru cel puțin 24 de ore înainte de a-i servi. Acest pas este esențial pentru ca aromele să se îmbine perfect și textura să devină ideală.

Macaroons sunt nu doar frumoși, dar și delicioși. Cu puțină răbdare și practică, vei deveni un maestru în prepararea acestor dulciuri franțuzești excepționale. Acum că ai această rețetă la îndemână, ești pregătit să încântezi papilele gustative ale tuturor cu acești macaroons franțuzești colorați și delicați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *